woensdag, februari 01, 2006

 

Mérida 3 Teleferico

Gisteren zijn we naar Mucuchies geweest, een dorpje dat in de reisgidsen als interessant staat aangemerkt voor de kenmerkende Andes-bouw van de huisjes. Met een busje reden we vanaf de busterminal die kant op. Na een heel lange slingerweg werd er tegen ons iets geroepen en dus stapten we uit...We waren afgezet bij een dorpje met drie huizen en het heette iets van Mu...Dit was niet Mucuchies! Maar we hebben erg genoten van het uitzicht al lopend op weg naar Mucuchies. Dit was meteen het hoogtepunt van de lange reis, omdat er in het dorpje niet veel te zien en te doen was.


Vandaag hebben we eindelijk kunnen doen waar we voor naar Mérida zijn gekomen. We zijn met de kabelbaan omhoog gegaan naar 4765 meter. De kabelbaan bestaat uit vier stations waartussen gondels op en neer gaan. De eerste twee delen gaan over eindeloze bossen. Vanaf het derde station gaat de kabelbaan over hoogvlaktes met rotsen, vennetjes en de planten hierboven. We hebben weer een vriendje gemaakt. Op de terugweg wilde een jongetje met ons praten, maar z´n Engels was niet zo goed en ons Spaans al helemaal niet, dus nam z´n moeder de rol van tolk op zich.

We hebben in Mérida lekker gegeten bij verschillende vegetarische restaurantjes. Zeker voor ons omdat er zo weinig vegetarisch eten is, is het belangrijk om tussen de middag te eten, dan wordt de hoofdmaaltijd geserveerd.

Vanavond vertrekken we naar de Maracay en van daaruit naar de kustplaats Puerto Cabello. Onze laatste stop voor we het vliegtuig in Caracas moeten halen...

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker