donderdag, februari 16, 2006

 

Foto's Venezuela

Adriaan heeft zich twee dagen opgesloten in huis om niet te hoeven meemaken hoe koud het is buiten en heeft vervolgens toen hij toch een keer naar buiten moest gelijk de Lonely Planet South America gekocht...

Judith liep tijdens het eerste college op de universiteit met een grote grijns op haar kop omdat het leuk is zo bruin te zijn en in een warm land te zijn geweest terwijl het hier winter is.

De komende dagen gaan we ons best doen om hier op te schrijven wat we van onze reis en het WSF vonden. Verder gaan we kijken hoe we hier zoveel mogelijk nuttige info kwijt kunnen voor mensen die ook naar Venezuela gaan of daar over nadenken.

Voor nu wat foto's...

CoroLinks is het busstation (terminal del pasajeros) van Coro. Hier hebben we wat nachtelijke uurtjes doorgebracht toen we midden in de nacht vanuit Caracas in Coro aankwamen en besloten dat het busstation een betere wachtplaats was tot het licht werd. De foto in het midden en rechts zijn voorbeelden van de oude, koloniale architectuur.


De straten in Coro rijden vol met oude Amerikaanse auto's (links). In een winkel werden deze Chavez poppen verkocht. We hebben ze alleen nog gezien tijdens het WSF. Hij zegt iets met imperialisme, nou ja, dat zegt Chavez ook altijd.

Wereld Sociaal Forum, CaracasDit was de eerste assembly die we meemaakten op het Youth Camp Vinicio Adames. Op zo'n assembly wordt de gang van zaken in het kamp besproken en worden er pogingen tot zelfregulering gedaan. Vinicio lag op 30 minuten rijden van het centrum en lag in de bergen. Het was er wel erg mooi. De avond daarvoor waren we er in het donker afgezet, nadat we ons bij het Poliedro ver van het centrum en Vinicio hadden geregistreerd. We keken in een donker bos en daar moesten de tenten worden opgezet, maar niet voordat we de bureaucratie hadden doorlopen.. Het kamp in het midden is niet Vinicio Adames maar Los Caobos. Dat was in het centrum. Hier was de situatie heel anders als in de bergen. Hier was wel licht bij de douches, hier zaten wel grote delegaties, hier waren wel meer eettentjes. Maar ja Los Caobos was ook zichtbaar voor iedereen. Het probleem was dat continue bij verhalen over Vinicio foto's van Los Caobos werden gezet.Door het hele land zijn er muurschilderingen te vinden. Op de foto links wordt er net eentje gemaakt.

Mérida

De enige reden om naar Mérida te gaan: de Teleferico en de adventure tours die je kan doen als je het geld ervoor over hebt (een dag all in kostte 250.000 pp). De Teleferico was geweldig. De laatste foto is op weg naar Mucuchies gemaakt toen we er tevroeg zijn uitgestapt. Het uitzicht was het waard.

Chichiriviche/ Cayo Muerto


Chichiriviche zelf is een slaperig stadje met veel vergane glorie. Voor witte stranden moet je ook niet in het dorpje zelf zijn. Wel is het een plek om te relaxen na een lange reis. Links boven is een busje (por puesto) waar we mee zijn gereden. Iedere bus heeft muziek en hoe meer boxen hoe beter. De cd-speler ligt in de hangmat...De straatjes in Chichiriviche zien er erg Caraibisch uit, tenminste zoals je het je voorstelt. Maar een paar wegen zijn geasfalteerd. De foto rechts is van een bananenwagen, een fenomeen dat we vaker hebben gezien in Venezuela. Deze wagens met geluidsinstallatie rijden door de straten al roepen om hun bananen te verkopen. Onder is op het eilandje Cayo Muerto. In het midden zie je de lokale roofvogel en rechts het verjaardagsmaal voor Judith.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker