woensdag, februari 08, 2006

 

Chichiriviche 2

We hebben dus drie dagen op een eilandje net voor de kust van Chichiriviche gezeten... Zaterdagochtend bracht een oud mannetje ons met een bootje naar de het eilandje Cayo Muerto. De oversteek kost 30.000 Bs die betaald moest worden bij een huisje bij de stijger. In ruil daarvoor kreeg je een papiertje waarop stond wie je schipper was, waar je heen moest en wanneer terug.

Het eilandje is niet erg groot, het heeft witte stranden, palmbomen en blauwe zee. In het weekend komt de lokale bevolking er genieten van de zon. ´s Nachts na de laatste boot is het er erg rustig, wij waren de enige campeerders samen met een drietal anderen.

Als al de standgasten weg zijn komen de krabbetjes tevoorschijn. Honderden licht gekleurde krabbetjes komen dan uit hun holletjes en gaan aan de wandel. Ook ´s nachts zijn ze actief zo merkten we de eerste nacht toen Judith wakker werd van gekrab aan de tent. Het bleek een grote krab te zijn.

Op het eiland verkopen ze overdag allerlei spulletjes, zoals oesters die ze opgedoken hebben uit de zee. Gelukkig waren er overdag twee eettentjes open, zodat we papas con queso (patat met kaas) konden eten. Tenminste, als je de vliegen wist weg te jagen die in grote getalen aanwezig waren op het eiland.

Maandag hebben we Judith´s verjaardag gevierd met een feestmaal van perzik uit blik en een biertje bij het licht van een gasbrander.

Dinsdag zijn we in de ochtend vertrokken en stonden we een paar uur later weer op La Bandera, het busstation van Caracas. We gaan nog even bij-eten en de laatste dingen doen en dan gaan we morgenochtend naar het vliegveld...en terug naar het koude Nederland. De truien en mutsen liggen al klaar die straks de korte broek gaan vervangen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker