vrijdag, februari 03, 2006

 

Chichiriviche 1

Na wat omzwervingen zijn we nu in Chichiriviche (ch spreek je uit als tsj en ja zo heet het echt). Woensdagavond hebben we de bus gepakt in Mérida naar Caracas en zijn we in Valencia uitgestapt. Onderweg werden onze paspoorten voor het eerst gecontroleerd bij één van de vele checkpoints op de snelwegen. In Valencia troffen we een compleet leeg busstation aan, met in de straten daarbuiten alle busjes. Nu hadden zelfs de Venezuelanen moeite om de juiste bus te vinden. Vanuit Valencia zijn we naar Puerto Cabello gegaan. Het plan was om vanuit daar door te reizen naar een strand ten oosten. Uiteindelijk hebben we er na lang zoeken alleen gepind en hebben we de bus naar hier gepakt. Puerto Cabello en de omgeving leek ons niet de beste plek voor de strandvakantie. Richting Chichiriviche rij je langs de kust met stranden, palmbomen en nieuw aangelegde, zwaar beveiligde vakantieappartementen. Mensen die er al wonen moeten wijken voor nieuwe vakantieparadijzen. Meer in de buurt van dit plaatsje rij je langs moerassig gebied. We hebben flamingo´s gezien! Zo´n reis kost bijna niks, we zijn 2 uur onderweg geweest van Puerto Cabello naar hier en waren 10.000 met ons tweeën kwijt (3,30 euro).

We zitten in Posada Villa Gregoria. Het is een leuk en ruim hotelletje met twee verdiepingen. Op de gang hangen hangmatten.

Morgenochtend (zaterdag) gaan we naar dit kleine eilandje hier net voor de kust. Daar blijven we tot en met dinsdagochtend. We nemen onze tent mee, genoeg drinken en eten en we kunnen daar avondeten kopen. Daar gaan we lekker op het strand liggen en snorkelen bij het koraal. We zijn dus ff niet in staat om achter internet te zitten.

Daarna gaan we terug naar Caracas.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker