zondag, januari 29, 2006

 

Mérida 1

Na 12 uur in de bus zijn we nu in Mérida in de Andes. We hebben een posada gevonden en als eerste met warm water gedoucht. Wat zijn wij schoon!!

Maar eerst het laatste deel van het WSF. Voor ons is het WSF geslaagd. Niet omdat we naar een geweldige speech van Ome Hugo hebben geluisterd of vanwege de goede seminars (die we erg weinig bezocht hebben door allerlei omstandigheden zoals tent verhuizen, onrecht aan de kaak stellen, vega eten vinden, beetje ziek zijn (J)), maar vanwege de interessante mensen die we ontmoet hebben (we hebben er een aantal goede vrienden aan overgehouden). Vanwege de momenten waarop je elkaar kunt helpen met kleine dingen zoals een kop Hollandse Max Havelaar voor Colombianen of twee vuilniszakkken om iemands posters tegen de regen te beschermen. En vanwege de strijd die je samen probeert te voeren tegen dingen die ingaan tegen het idee achter het WSF. Misschien is dat waar veel meer waar een WSF over gaat. Misschien is dat kleinburgelijk, wij geloven van niet.

Wat we nog kunnen melden:

in onze zoektocht naar vegetarisch eten zijn we bij de Hare Krisna´s aanbeland op het Youth Camp in het centrum. De soep moest met mes en vork gegeten worden...

We hebben t-shirts kunnen kopen zonder Chavez, Che of Pol Pot(!!) erop...

het geen enkel probleem is als je je mobiel vergeten bent, in iedere stad zijn op straat ´beltafels´, hier liggen telefoons waar je mee kunt bellen...

We nu in ons hotel om 0900 PSV-Ado hebben kunnen kijken, live...

Terug naar nu. Mérida draait vooral rondom de Teleferico, de kabelbaan. Verder is het een klein stadje, het uitzicht op de bergen is super. De komende dagen gaan we naar een oud stadje in de bergen, met de kabelbaan mee en waarschijnlijk nog iets sportiefs. Daarna door naar de witte zandstranden.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker