donderdag, januari 19, 2006

 

Coro dag 1


Daar zij we dan!!

We zitten op dit moment in Coro. Gisteren zijn we hier heel vroeg aangekomen na een lange reis. In totaal zijn we bijna 2 dagen aan het reizen geweest. Na een rustige vlucht vanuit Milaan zijn we op het vliegveld Bolivar in Caracas aangekomen rond 15.30. Het landen was echt prachtig, we vlogen laag over de zee en daarna over kleine huisjes die tegen de bergen waren gebouwd. We hebben ook nog nooit zoveel bomen gezien!

Op het vliegveld maakten we het plan om maar meteen door te gaan naar Valencia, maar er gingen helaas geen vluchten of bussen die kant op. We kwamen op dit idee omdat de brug tussen het vliegveld en de stad dreigt in te storten. Omdat alle bussen naar Caracas gingen zijn wij ook daar heen gegaan, dwars door de bergen. Al het verkeer vanaf het vliegveld moet over een slingerende twee baans weg. Bovenin rij je in de laag hangende wolken. Dit is niet echt een route voor mensen met wagenziekte. Dichterbij Caracas rij je door de barrio's. De huisjes zijn van steen met golfplaten bovenop. Ieder huisje heeft een klein lampje. Na ongeveer 3 uur kwamen we aan in het centrum van Caracas. We werden afgezet bij het metrostation Bellas Artes.

We hebben direct de metro naar de Terminal de Pasajeros bij La Bandera genomen. We wilden niet in Caracas opzoek naar een hotel zo laat, dus dan maar door als we toch al aan het reizen zijn. De busterminal ligt iets vanaf het metrostation. Zodra je binnenstapt, wordt je besprongen door tussenhandelaren die je in een bus willen hebben. Eerst maar even zelf kijken waar we moeten zijn...Uiteindelijk vonden we een bus naar Coro met een beetje hulp van een tussenhandelaar (iedereen moet z'n geld ergens mee verdienen). Die bus vertrok om 20.30. We zaten in een megaluxe bus, echt erg. Maar het kost bijna niks. De busreis duurde iets van 9 uur. En toen zaten we dus in Coro op het busstation...Daar hebben we een paar uur gewacht tot het licht werd en we naar de stad konden.

Eenmaal in Coro vonden we dankzij de LP een mooi hotel (posada).

Coro is een perfect stadje om te aclimatiseren. Het is er niet druk, het weer is lekker met soms een klein buitje. De eetzaakjes en restaurantjes zijn leuk. De mensen zijn heel relaxed en aardig. Verder houden ze hier van Chevrolette auto's, van die grote amerikaanse bakken.

Met de taal gaat het goed genoeg. Als je probeert om iets te zeggen dan proberen ze je te helpen. Het lastige is dat als je een zinnetje hebt ingestudeerd, ze ook wat terugzeggen waar je niks van snapt..Vandaag zijn we nog even in de stad, morgen gaan we de woestijn in bij Coro. Net lazen we dat het Youth Camp al open is, dus waarschijnlijk vertrekken we zaterdag die kant op.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

eXTReMe Tracker